Sådan lærer du mere om kunst

Vil du gerne lære mere om kunst, er der heldigvis god mulighed for det. Det kan jo være en hel videnskab i sig selv at gå ind på en kunstudstilling – for hvor skal du starte, hvad skal du mene, og hvad ved du om malerierne?

Er du blevet bidt af en flåt, kan du læse mere her.

Læs mere om kunst

For det første kan du jo nemt komme i gang med at lære mere om kunst ved at læse mere om den og om kunstnerne. Det er klart en god måde at komme i gang på, hvis du er ny til kunst.

Der er skrevet rigtig mange bøger om kunst og kunstnere, så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at uddanne dig selv. Du kan jo starte ud med en særlig type af kunst, som du er interesseret i. Så bliver det også sjovere for dig selv at lære mere.

Se dokumenterer om kunst

Hvis du ikke er så god til at læse, eller hvis det ikke siger dig særlig meget at dykke ned i en tyk bog om ekspressionisme, kan du jo også vælge at sætte tænderne i en række dokumentarfilm om netop kunst.

Det kan være, at det er nemmere og sjovere for dig at lære om kunsten via film end ved at læse om den. Der findes en lang række dokumentarfilm om netop kunst, og du kan sikkert finde en lang række af dem inde på DR TV, hvor bl.a. DR2 er god til at vise programmer om kunst.

Din egen mening er lige så vigtig

Sidst, men ikke mindst, er det jo også vigtigt at sige, at din egen mening om kunsten er akkurat lige så vigtig, som den du kan læse om.

Du kan nemt komme i gang med at læse anmeldelser fra kunstkritikere, men det er meget vigtigt, at du også selv kan danne din egen mening om kunsten.

Er du uenig med en kunstanmelder, er det jo bare sådan, det er. Så må du jo stå fast på din mening, også selvom mange andre har en anden mening end din. Er du ikke imponeret over et stykke kunst, er det jo ligegyldigt, hvad andre mener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.