5 tips til selv at komme i gang med at lave kunst

Vil du gerne i gang med at lave kunst, men du ikke er helt sikker på, hvordan du skal gribe det an, kan du her blive lidt klogere.

Vi kommer til at kigge på de muligheder, du har for at komme godt i gang med at lave dine egne værker, uanset om du så vil lave kunst som Bjørn Wiinblad juleplatter, egne malerier, figurer eller noget helt andet.

1 – Hvad vil du gerne arbejde med?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken form for håndværk du gerne vil arbejde med.

Det er ikke umuligt at kombinere håndværk, og der er ingen regler for, at du ikke må lave kunst inden for flere forskellige genrer. Men måske er du mest til at male, lege med ler, arbejde med træ eller hvad det nu kan være. Så find ud af hvad du gerne vil arbejde med.

2 – Der er ingen regler

Og så er det vigtigt at sige, at der absolut ingen regler er for kunst. Du kan lave lige netop det, du har lyst til at lave.

At lave kunst giver dig den frihed og den kreativitet, som du ikke rigtig kan finde i mange andre hobbyer, fritidsinteresser eller hvad det nu kan være.

I kunst er der ingen regler, der skal følges.

3 – Lav kunst sammen med andre

Hvis du har lyst, kan du også kaste dig ud i at lave kunst sammen med andre. Det kan eksempelvis være på et fælles værksted, eller I kan tage til en workshop, hvor I lærer at bruge et nyt håndværk til at lave kunst.

Det er meget forskelligt fra kunstner til kunstner, om det at lave kunst skal laves alene eller sammen med andre. Det er meget smag og behag, hvad den enkelte kunstner er til.

4 – Find et sted hvor du kan være alene og arbejde

Er du mest til at være alene og arbejde, kan det være en rigtig god idé at finde et sted, hvor du kan være alene og arbejde med din kunst i fred.

Kan det ikke lade sig gøre i dit eget hjem, kan du jo overveje at bruge skuret eller garagen til det. Hvis det heller ikke er muligt, kan du undersøge, om du kan leje et billigt værksted eller et kontorlokale, hvor du kan få lov til at male eller arbejde med de elementer, du nu engang bruger.

5 – Vær ikke bange for at prøve nye teknikker og metoder

Som kunstner eller kommende kunstner må du heller ikke være bange for at bruge nye teknikker og metoder. Er der noget, du finder interessant, og som du er nysgerrig efter at prøve at bruge i dine værker, er det bare med at kaste dig ud i det.

Der er hele tiden nye og spændende måder at male på, arbejde med træ, metal, ler eller hvad du nu bruger til at fremstille din kunst. Så vær åben for nye måder at arbejde på.

5 tips til selv at komme i gang med at lave kunst
5 tips til selv at komme i gang med at lave kunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.